grapefruit, ananas en hamsalade

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de ham in grove reepjes, schil de appels en verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne plakjes. Maak de grapefruit en de ananas schoon en snijd deze in grove stukken. Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Bak de champignons kort aan in weinig boter zodat ze lichtbruin gekleurd zijn. Haal uit de bakpan en laat uitlekken op keukenpapier. Ontvel de tomaten, snijd in stukken en verwijder de zaadjes. Meng alles in een ruime schaal door elkaar. Maak een marinade van de olie, citroensap, zout en peper en suiker, giet over de salade en laat deze nog ± 15 minuten intrekken op een koele plaats. Voordat je de salade serveert, strooi de fijngehakte hazelnoten erover. Geef er warm stokbrood met kruidenboter bij. Een glas, gekoelde witte bourgogne uit Macon gaat er goed bij!

grapefruit, ananas en hamsalade is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Hamsalade-cracker met lu voltarwe crackers
Bekijk recept
Feestelijke Hamsalade
0-10 min -
Bekijk recept
Bonte Hamsalade Met Kerriemayonaise
20-30 min -
Bekijk recept
Feestelijke Hamsalade
20-30 min -
Bekijk recept

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grapefruitcocktail
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept