Kook de eieren hard. Snijd de ui in ringen en de tomaten in blokjes. Bak de scharzwalderschinken uit in een beetje olijfolie in een bakpan. Afdeppen met keukenpapier en in dunne reepjes snijden met een scherp mes. Snij de eieren in kleine stukjes. Klop een saus van de mayonaise en de griekse yoghurt met de versgemalen peper. Vul een wijde kom met de sla, de uienringen en de stukjes tomaat, de bacon. Maak de avocado schoon en snijd in dunne plakjes, voor het kleurbehoud: besprenkel deze in een kommetje met het citroensap. In de slaschaal 3 a 4 eetlepel olijfolie, de mayo-griekse yoghurtsaus erdoor en garneer met de eieren en avocado. Garneer met een paar basilicumblaadjes naar eigen inzicht. Heerlijk met franse baquette (stokbroodje) en een koel glas rode wijn!
maaltijd salade met schwarzwalderschinken, avocado en tomaat is een recept van Buissink.com