Het bladerdeeg ontdooien en de oven voorverwarmen op 200 gr Celsius. Champignons schoonmaken en in plakjes, de ham in reepjes snijden. De champignons kort in de hete boter bakken, daarna de ham en de rijst erbij, op smaak brengen met zout en peper. Haal van het vuur en voeg nu 1 eetlepel gehakte bieslook en 1 eetlepel peterselie en een theelepel oregano toe. Goed omroeren. Splits de eieren en klop het eiwit los. Verdeel de champignons/ham mengsel over de helft van een plak bladerdeeg en bestrijk de randen met het losgeklopte eiwit. Klap het dubbel, zodat er een envelopje ontstaat en druk de randen goed aan, eventueel iets omvouwen; zodat tijdens het bakken de vulling er niet uit kan! Leg de 8 pasteitjes op een bakplaat met bakpapier, vet in met een beetje olie. Bestrijk de pasteitjes met de losgeklopte eierdooier en laat de pakketjes in ± 20 minuten mooi goudgeel bakken. Checken en misschien nog iets bruiner laten worden op een lagere ovenstand zodat ze niet kunnen verbranden! Een heerlijk tussendoortje!
pasteitje met champignons & hamvulling is een recept van Buissink.com