sjalotten consommé

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Sjalotjes pellen. Twee sjalotjes snipperen en apart houden, rest van de sjalotjes in ringen snijden. In een kom slagroom halfstijf kloppen en de crème fraîche er door roeren. In een grote pan olie verhitten. Sjalotringen in ± 5 minuten goudbruin bakken. Sherry erover schenken. Fond en 0,25 l water erbij schenken en aan de kook brengen. Bouillon afgedekt 2 uur laten trekken. Gesnipperde sjalotjes in een andere pan doen. Zeef op de pan zetten en de bouillon door de zeef schenken. Bouillon op smaak brengen met zout en peper. Schep de bouillon In warme soepkommen. Schep op ieder bord een lepel van het roommengsel en bestrooi dit met wat paprikapoeder.

sjalotten consommé is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Roze consommé van Parijse champignons
20 min
Bekijk recept
Consommé Van Fazant Met Groentejulienne.
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Consomme Met Zeevruchten
20-30 min -
Bekijk recept
Koude Consomme Van Rivierkreeftjes
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min Voorgerecht
Bekijk recept