gamba's met rozemarijn

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pers 5 tenen knoflook en hak de overige 5 tenen grof in stukken. Snijdt de citroen in partjes. Verhit een grillplaat of grillpan. Maak een mengsel van de de geperste en grofgehakte knoflook, de rozemarijntakjes en olijfolie (rozemarijnolie), versgemalen zeezout. Marineer nu kort de gamba's hierin. Grill direct de gamba's op de hete grillplaat of grillpan. Ongeveer vijf minuten, om en om. Verdeel de gamba's en garneer met de citroen en een rozemarijntakje. Heerlijk met een glas gekoelde droge sherry. Gaat goed samen met een gemengde salade met sinasappelschijven, zwarte ontpitte olijven en dungesneden rode uienringen.

gamba's met rozemarijn is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gamba's
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept