Laat 3 ansjovisfilets goed uitlekken en snijd de ansjovisfilets, de kappertjes in fijne stukjes, hak de peterselie fijn. Verwam 50 g boter in een pan, even voor het bruin wordt, de ansjovis, peterselie, kappertjes en 3 el citroensap erbij, op smaak brengen met versgemalen zwarte peper. Houdt warm op een lage warmtebron. Snijd 16 plakken van het stokbrood en haal de korst eraf (kan ook wit casinobrood gebruiken en dan rond maken). Snijd de mozarella in dunne plakken en leg een plak op een snee brood en dek af met een tweede snee brood. Druk goed aan. Klop de eieren met iets zout in een schaal en wentel de pakketjes brood met mozarella hierdoor. Haal daarna door een diep bord met paneermeel. En leg daarna het broodje op een bord met plastic folie en dek af met folie. Laat even rusten in de koelkast. Verwarm vier borden in de oven. Bak nu in de koekenpan met de overgebleven boter de broodjes aan beide kanten bruin, serveer op een bedje van veldsla, op de verwarmde borden en giet met een juslepel de ansjovis-kappertjes saus over de broodjes. Garneer met wat gehakte peterselie.
mozarella met ansjovis is een recept van Buissink.com