grapefruit gevuld met paprika en gerookte kip

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Haal de gerookte kip uit de koelkast in snijd deze in dunne reepjes (als de kip koud is, gaat dit snijden makkelijker) Maak de paprika’s schoon en verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd in dunne reepjes. Halveer de tomaat en verwijder de zaadjes, snijd in blokjes. Snijd de lente uitjes in ringetjes, en pers de knoflook. Maak een vinaigrette van de olijfolie, 3 el citroen, knoflook en peper en zout in een ruime kom. Schep nu de kipreepjes, tomaat, ui en paprikastukjes goed door de vinaigrette en laat ± 30 minuten in de koelkast rusten. Snijd de grapefruit doormidden en maak het vruchtvlees rondom los, zo dat de schil niet beschadigd. Ontvel het vruchtvlees en haal de pitten eruit, snijd de grapefruit in grove stukken en meng ongeveer de helft door de salade in de kom. Voor het opdienen, meng de salade in de grapefruithelft en garneer deze met een beetje tuinkers en eventueel fijngehakte peterselie.

grapefruit gevuld met paprika en gerookte kip is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grapefruitcocktail
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept