Haal de gerookte kip uit de koelkast in snijd deze in dunne reepjes (als de kip koud is, gaat dit snijden makkelijker) Maak de paprika’s schoon en verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd in dunne reepjes. Halveer de tomaat en verwijder de zaadjes, snijd in blokjes. Snijd de lente uitjes in ringetjes, en pers de knoflook. Maak een vinaigrette van de olijfolie, 3 el citroen, knoflook en peper en zout in een ruime kom. Schep nu de kipreepjes, tomaat, ui en paprikastukjes goed door de vinaigrette en laat ± 30 minuten in de koelkast rusten. Snijd de grapefruit doormidden en maak het vruchtvlees rondom los, zo dat de schil niet beschadigd. Ontvel het vruchtvlees en haal de pitten eruit, snijd de grapefruit in grove stukken en meng ongeveer de helft door de salade in de kom. Voor het opdienen, meng de salade in de grapefruithelft en garneer deze met een beetje tuinkers en eventueel fijngehakte peterselie.
grapefruit gevuld met paprika en gerookte kip is een recept van Buissink.com