Maak de uien schoon. Ontvel de tomaten door deze kortstondig in het hete water te laten,zodat het vel makkelijker loslaat. Maak de paprika’s schoon, schil de komkommer en snijd deze in de lengte open zodat de pitjes eenvoudig met een lepel eruit gehaald kunnen worden. Snijd alles in kleine blokjes en houd van alles 2 el gescheiden in kommetjes zodat dit later apart gereserveerd kan worden. Snijd het brood in kleine blokjes rooster de blokjes in wat olie. Pureer de uien en knoflook tot een pasta. Giet olijfolie in een ruime kom, voeg de blokjes komkommer, paprika, tomaat bij en meng alles goed door elkaar, water erbij, naar eigen smaak zout en peper. Laat de kom minimaal ½ uur in de koelkast staan. Daarna de inhoud van de kom pureren doormiddel van een zeef, staafmixer, keukenmachine. Verdeel de groentepuree in 4 soepkommen,serveer er de schaaltjes komkommer, paprika, tomaat er naast met het geroosterde brood.