griekse gebakken artisjokken met koriander, munt en citroen

4
0 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Breek de stelen van de artisjokken en verwijder de donkere, dradige buitenste blaadjes tot de groene malse blaadjes tevoorschijn komen. Wrijf die in met citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd de top van de artisjokken op circa ½ van de hoogte af. Verwijder voorzichtig het hooi met een theelepel. Leg de artisjokken in een grote kom met water waaraan het sap van een citroen is toegevoegd. Meng citroenrasp, broodkruim, knoflook, munt, koriander, geraspte kaas en 2 el olijfolie goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper. Laat de artisjokken goed uitlekken, dep ze droog en vul ze met feta. Leg hier het kasseri-mengsel bovenop en zet de artisjokken in een ovenschaal. Bedruppel ze met de wijn de resterende olie en giet er zoveel water bij tot ze half onderstaan. Zet ze 35 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn, en dan nog een paar minuten over de hete grill om ze een mooi kleurtje te geven. Serveer ze warm of koud (kan dus ruim van tevoren bereid worden)

griekse gebakken artisjokken met koriander, munt en citroen is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept