Verwarm de oven voor tot 200 °C. wrijf de paprika goed in met olijfolie, leg de paprika op een bakplaat en zet dit voor ± 40 minuten in de oven(de paprika moet goed zwart zijn). Laat de paprika iets afkoelen en ontvel hem dan, halveren in de lengte en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Pureer de parika met de feta, de yoghurt, de knooflook en 4 el olijfolie in een foodprocessor of blender. Week de gelantine 5 minuten in een steelpannetje met 3 el water. Laat de gelantine vervolgens op laag vuur oplossen. Roer dit grondig door de puree, wrijf het mengsel door een fijne zeef en breng het met wat zout en peper op smaak. Verdeel het over vier souffléschaaltjes of koffiekopjes en laat de mousse 1 tot 2 uur in de koelkast opstijven. Maak een dressing van de resterende olijfolie en balsamico-azijn en breng die op smaak met wat zout en peper. Stort de mousse op aparte bordjes. Schep de dressing door de rucola en pijnboompitten(de pijnboompitten desgewenst even bakken in een koekenpan) en verdeel de salade rond de mousse.
mousse van feta en paprika is een recept van Buissink.com