Verwarm de oven op 200 gr Celsius. Schil de pompoen, doormidden snijden en de pitten verwijderen, snijd het vruchtvlees in stukken. Besprenkel flink met olijfolie, versgemalen peper en zout, laat dit in ongeveer 20 minuten in de oven gaar en lichtbruin worden. Schil de sinaasappel en maak de sinaasappelpartjes goed schoon, dus ontdaan van de velletjes en witte stukjes. Pureer de peterselie en basilicumblaadjes, olijfolie, versgemalen witte peper, zout, en citroensap tot een mooie gladde saus. Laat de saus ongeveer 30 minuten in een schenkbeker staan, daarna door een zeef halen. Breng eventueel nog op smaak met zout en versgemalen peper. Meng de schoongemaakte waterkers met de sinaasappelpartjes, de goudbruine pompoen en de walnoten in een slaschaal goed door elkaar en schenk op het laatste moment de dressing over de salade.
salade van waterkers, pompoen, sinaasappel, met basilicumdressing is een recept van Buissink.com