salade van waterkers, pompoen, sinaasappel, met basilicumdressing

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 200 gr Celsius. Schil de pompoen, doormidden snijden en de pitten verwijderen, snijd het vruchtvlees in stukken. Besprenkel flink met olijfolie, versgemalen peper en zout, laat dit in ongeveer 20 minuten in de oven gaar en lichtbruin worden. Schil de sinaasappel en maak de sinaasappelpartjes goed schoon, dus ontdaan van de velletjes en witte stukjes. Pureer de peterselie en basilicumblaadjes, olijfolie, versgemalen witte peper, zout, en citroensap tot een mooie gladde saus. Laat de saus ongeveer 30 minuten in een schenkbeker staan, daarna door een zeef halen. Breng eventueel nog op smaak met zout en versgemalen peper. Meng de schoongemaakte waterkers met de sinaasappelpartjes, de goudbruine pompoen en de walnoten in een slaschaal goed door elkaar en schenk op het laatste moment de dressing over de salade.

salade van waterkers, pompoen, sinaasappel, met basilicumdressing is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziesalade met kersen & basilicum
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse salade met basilicumdressing
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnpizza met snelle tomatensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept