De uien fijnhakken, bakken in een ruime koekenpan en bruin laten worden zonder de uien te verbranden! Strooi gezeefde bloem er langzaam over, blijf goed roeren totdat de bloem geheel is opgenomen. Doe de uien in een soeppan met 2½ water. Het kruidenboeketje, zout en versgemalen peper naar eigen smaak erbij, laat dit alles ½ uur koken. Verwijder de kruiden en zeef de bouillon met de uien boven een andere pan. Snijd het stokbrood in gelijkmatige dunne plakken en rooster deze heel kort in de oven. Beboter een ruime vuurvaste schaal, leg de plakken brood om de bodem met een laagje kaas, vervolgens nog een laag brood met kaas. Voeg opnieuw zout en versgemalen peper toe. Giet langzaam het gezeefde bouillon over het brood en als laatste nog een laag kaas, zodat alles mooi bedekt is. Plaats de schaal in de oven het laat de kaas goudgeel gratineren. Ondertussen 4 eierdooiers klutsen met de Madeira. Als de schaal uit de oven komt, het eimengsel al roerend door de soep gieten, zodat de soep gebonden wordt en er een gladde massa ontstaat.