Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius. Kook de rijst volgens de verpakking. Bak de ontbijtspek en hak daarna in stukjes. Snijd de ui in fijne ringen en bak deze glazig in het spekvet, het gehakt rulbakken bij de ui, op smaak brengen met zout en peper. De courgette schoon spoelen en in de lengte doorsnijden, uithollen met een lepel en bestrooien met zout. Het vruchtvlees fijnhakken en mengen met het gehaktmengsel. Ontvel de tomaten en snijd in blokjes. Meng in een kom het gehakt met de rijst, de tomatenblokjes, de doperwten en pers de knoflook erdoorheen. Eventueel nog op smaak brengen met zout en peper. Goed mengen en vul nu de uitgeholde courgettes met het gehakt-rijstmengsel. Giet de ¼ l vleesbouillon in een langwerpige vuurvaste schaal. Leg de courgettes hierin naast elkaar. Deksel op de schaal en bak in de voorverwarmde oven voor ± 15 à 20 minuten. Haal de deksel eraf en strooi de emmenthaler er rijkelijk over met eventueel hier en daar een stukje boter. Laat nu alles mooi goudgeel kleuren, verhoog de ovenstand iets. Haal uit de oven en serveer op de borden met een pittige tomatensaus en Turks brood.
courgette met lamsgehakt is een recept van Buissink.com