gevulde varkenshaas met lente uitjes

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de lente-uitjes schoon en snijd het losse groen eraf. Snijd het varkenshaasje in de lengte tot op 1 cm in en klap het open. Vermeng de jam met de sojasaus en bestrijk de binnenkant van het varkenshaasje ermee. Halveer het plakje ham en leg de helften in elkaars verlengde op het varkenshaasje. Snijd overhangende randjes weg. Leg de lente-uitjes erop. Klap het varkenshaasje weer dicht en steek het vast met cocktailprikkers. Wrijf het varkenshaasje in met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom bruin. Braad het varkenshaasje met de deksel op de pan in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Neem het varkenshaasje uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Roer de sherry en room door het braadvocht en kook dit ca. 2 minuten in tot een licht gebonden saus. Snijd het varkenshaasje schuin in dunne plakjes en rangschik deze dakpansgewijs op 2 warme borden. Schenk de saus erlangs. Lekker met gebakken krielaardappeltjes en een frisse salade.

gevulde varkenshaas met lente uitjes is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes met komkommersalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept