asperges met zalm en kervelsaus

4
0 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De asperges schoon maken en beetgaar koken. De aardappels schillen, in plakjes snijden, mooie rondjes uitsteken en met de saffraan en een bodempje water gaar koken en droog stomen. Voor de saus 40 gram boter smelten en 2 sjalotjes hierin glazig laten worden. De gehakte kervel en gehakte spinazie toevoegen en even door laten fruiten. De bouillon hierop gieten, het geheel even door laten koken en zeven. Het vocht samen met de creme fraiche aan de kook brengen en tot sausdikte in laten koken. De saus op smaak brengen met peper en zout en vlak voor het serveren de resterende koude boter door de saus kloppen. De visbouillon, wijn, 2 sjalotjes en boter aan de kook brengen en de gewassen zalm hierin gaar pocheren in ongeveer 8 minuten. De saus over de voorverwarmde borden verdelen, de zalm in het midden leggen en de aardappelrondjes en in drieen gesneden asperges hier omheen leggen.

asperges met zalm en kervelsaus is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zalmfilet met kervelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenrug met primeurs, kervelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meg's Eendenborstfilet Met Rode Portsaus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken Mosselen Met Kervelsaus.
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept