Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in luciferdunne reepjes van ca. 4 cm lang. Schil het schijfje gember en hak dit fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Roer de azijn, 1 theelepel sojasaus en 3 eetlepels olie door de tomaatstukjes en breng de vinaigrette op smaak met zout en peper. Roer de koriander erdoor. Verwarm de grill voor. Leg de zalmfilets in een lage schaal. Bestrijk ze met 1 theelepel sojasaus en de sesamolie. Strooi het sesamzaad erover. Schuif de schaal ca. 10 cm onder de hete grill en rooster de zalm in ca. 4 minuten gaar. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een koekepan en bak de gember en bosuireepjes in ca. 2 minuten al omscheppend beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de bosuireepjes op 4 bordjes. Leg de zalmfilets erop en schep de vinaigrette ernaast.
gegratineerde zalm met tomaten vinaigrette is een recept van Buissink.com
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam