Spoel de vis goed af onder stromend water, de vis wordt geporcheerd: laat in een liter water eerst visgraat een half uur trekken (bijv schol of van een tong) Haal de graten eruit en voeg een uitgeperste citroen en ½ tl zout toe. Kook het water en neem de pan van de warmtebron, voeg de kabeljauw er een voor een bij met een schuimspaan en laat ongeveer 10 minuten staan. Kook de spinazie en voeg aan het eind eventueel een beetje nootmuskaat en een beetje boter erover. Maak een mosterdsaus: Maak eerst een roux, verhit de boter tot deze geheel is opgenomen en lichtbruin, voeg de gezeefde bloem erbij en blijven roeren, voeg langzaam de melk erbij, totdat deze geheel is opgenomen, wel steeds goed roeren! Voeg eventueel zout bij voor de smaak. Nu een eetlepel mosterd erbij en eventueel boter om de smaak zacht te houden. Proef en maak af op eigen smaak, houdt op een lage warmtebron warm. Haal de kabeljauw uit het citroenwater en garneer op de borden met halve plakjes citroen en takje dille. Garneer de spinazie ernaast en een eetlepel mosterdsaus. Heerlijk met gekookte krieltjes afgemaakt met gesmolten boter met fijngehakte dille. Heerlijk met een Sancerre witte wijn!
kabeljauw met spinazie en mosterdsaus is een recept van Buissink.com