pasta van asperges met gerookte zalm

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Dit pastagerecht heeft geen echte pasta als basis, maar wordt gemaakt van de asperges. Schil de asperges op de gebruikelijke manier en snijd de asperges vervolgens in de lengte in dunne reepjes, zodat er op pasta gelijkende strips ontstaan. Deze asperges zullen natuurlijk heel snel gaar zijn, een kooktijd van 2 a 3 minuten is voldoende. Smelt iets van de boter en fruit de sjalotten, zonder dat deze bruin worden. Voeg de Noilly Prat en de witte wijn (samen ± 1 dl) toe en laat het geheel reduceren, totdat er slechts een eetlepel vocht overblijft. Doe de visfond erbij en laat het geheel tot de helft inkoken. Vevolgens de creme fraiche toevoegen en laat dit weer iets indikken. Zeef de saus. Zet deze weer op en 'monteer' hem met de koude blokjes boter. Maak een cirkelende beweging met de pan, zodat de boter gelijkmatig door de saus wordt opgenomen. Controleer op peper en zout (pas op, gerookte zalm kan zout zijn) Doe vervolgens de reepjes zalm in de pan, laat de saus niet meer koken, het is de bedoeling dat de zalm slechts even wordt verwarmd. Leg de gekookte aspergepasta als een bergje op een diep (voorverwarmd) bord. Schep de saus eroverheen, garneer met de verse basilicum

pasta van asperges met gerookte zalm is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept