Dit pastagerecht heeft geen echte pasta als basis, maar wordt gemaakt van de asperges. Schil de asperges op de gebruikelijke manier en snijd de asperges vervolgens in de lengte in dunne reepjes, zodat er op pasta gelijkende strips ontstaan. Deze asperges zullen natuurlijk heel snel gaar zijn, een kooktijd van 2 a 3 minuten is voldoende. Smelt iets van de boter en fruit de sjalotten, zonder dat deze bruin worden. Voeg de Noilly Prat en de witte wijn (samen ± 1 dl) toe en laat het geheel reduceren, totdat er slechts een eetlepel vocht overblijft. Doe de visfond erbij en laat het geheel tot de helft inkoken. Vevolgens de creme fraiche toevoegen en laat dit weer iets indikken. Zeef de saus. Zet deze weer op en 'monteer' hem met de koude blokjes boter. Maak een cirkelende beweging met de pan, zodat de boter gelijkmatig door de saus wordt opgenomen. Controleer op peper en zout (pas op, gerookte zalm kan zout zijn) Doe vervolgens de reepjes zalm in de pan, laat de saus niet meer koken, het is de bedoeling dat de zalm slechts even wordt verwarmd. Leg de gekookte aspergepasta als een bergje op een diep (voorverwarmd) bord. Schep de saus eroverheen, garneer met de verse basilicum
pasta van asperges met gerookte zalm is een recept van Buissink.com