Spoel de schollen onder stromend water goed schoon, dep droog met een schone theedoek of keukenpapier. Besprenkel met citroensap en eventueel met versgemalen zeezout. Kerf met een scherp mes op de bruine kant van de schol in op enkele plaatsen, op deze manier voorkom je dat de schol krom wil trekken tijdens het bakproces. Bestuif de schol met bloem. Verhit de olie in een ruime koekenpan met een dikke bodem, bak de vis aan iedere kant ongeveer 3 minuten, schud de koekenpan tijdens het bakproces zodat de vis niet kan vastbakken aan de bodem. TIP: alvorens te bakken, check of de vis goed droog is, zodat het spetten in de hete olie voorkomen wordt. Garneer de vis met dille of dragon en plakjes citroen of limoen (wees voorzichtig met de hoeveelheid dille en dragon, deze kunnen snel overheersen). Heerlijk met een lichte groenten zoals spinazie, asperges, doperwtjes, prei en bleekselderij en aardappelpuree. Ook heerlijk is komkommer geschild en de pitjes eruit gehaald, in plakjes gesneden en gestoofd voor 5 minuten in witte wijn!
schol, gebakken (basisrecept) is een recept van Buissink.com