Snijd de tomaten, in plakken en verwijder zoveel mogelijk de zaadjes, maar er dan blokjes van. Knip de munt in reepjes. Leg vier stukken ruime stukken aluminiumfolie klaar en vet deze in met olijfolie. Als eerste een bedje maken van tomaat en munt ter grootte van het zalmstuk. Bestrooi rijkelijk met versgemalen peper en zout. Leg de zalm erop en wederom een laag van tomaat en munt en bestrooi met peper en zout. Vouw het aluminium dicht, zo dat het een pakketje wordt, dat je makkelijk aan de bovenkant kan oppakken en op de bbq kan plaatsen. Let ook op de zijkanten, dat alles goed is dichtgevouwen, zodat er geen vocht op de bbq uit kan lopen en als je het netjes doet, is het makkelijker open te vouwen. Plaats de zalmpakketjes op de bbq en laat in ± 20 minuten gaar worden. Heerlijk met een gepofte aardappel en zure room met bieslook en een groene salade.
zalm met munt pakketjes op de bbq is een recept van Buissink.com