zalmfilet in prosciutto met linzen en spinazie en yoghurt

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 gr Celsius. Kook de linzen gaar in een pan met ruim water. Bestrooi de zalmfilets ruim met versgemalen peper en wikkel ze in de plakken prociutto. Laat de uiteinde van de filets vrij, sprenkel met olijfolie en bak de zalmpakketjes in ongeveer 7 minuten in de oven totdat de ham goudbruin is. Let op: de zalm kan snel te droog zijn. Giet het water van de linzen af en op smaak brengen met zout en peper, citroensap en veel olijfolie. Roer even voor het serveren op een hoog vuur de spinazie en tuinkruiden erdoor en goed roeren totdat de groenten iets geslonken zijn. Serveer op voorverwarmde borden: de zalmfilet, ernaast het spinazie/linzenmengsel en giet er yoghurt over.

zalmfilet in prosciutto met linzen en spinazie en yoghurt is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
8 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept