coq au vin 1

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kip in vier stukken snijden en inwrijven met zout en peper. Bak de kipstukken bruin in de boter. Maak de sjalottjes schoon en snij het rookspek in kleine blokjes. Flambeer de kipstukken met de cognac en haal ze uit de pan. Doe de sjalotten en het spek in de pan en roerbak dit 5 min. bak de in plakje gesneden champignons 2 min. mee. Afblussen met de rodewijn en kippenbouillon. Pers de knoflook er boven uit en voeg de laurierblaadjes toe. Doe alles in een ovenvaste schaal of pan, voeg de dragon en tijm toe en braad de kip 45 à 60 minuten in een voorverwarmde oven van 200°c.

coq au vin 1 is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept