Kook basmati rijst volgens de verpakking. In een ruime, diepe bakpan de boter verwarmen en de kippenbouten snel om en om goudgeel braden. De grofgehakte uien glazig aanbakken bij de kip, voeg de kippenbouillon er langzaam bij, deksel op de pan en op een lage warmtebron ± 30 minuten laten stoven. Schil de appels en snijd in kleine stukken, voeg bij de kip, samen met de kerriepoeder, nog ± 15 minuten stoven op een laag vuur. Neem de kippenbouten uit de pan, leg op een bord. Houdt deze warm onder aluminiumfolie of zet tijdelijk in een warme oven. Voeg de gezeefde bloem in de slagroom in een ruime kom, goed doorroeren en giet dit langzaam bij de kippenbouillon, breng op smaak met de honing, peper en zout. Voeg de rozijnen en gehakte amandelen erbij, laat goed heet worden. Snijdt banaan in dunne plakjes. Leg de kippenbouten in een ruime schaal, verdeel de banaan erover en giet de saus over de kipstukken. Serveer direct met de gekookte rijst. Heerlijk met komkommersalade.
kip in kerriesaus met banaan en amandelen is een recept van Buissink.com