Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de kipfilet in dunne reepjes, dit gaat het makkelijkst als de kipfilet nog heel koud is. Bestrooi met zout en peper. In braadpan de reepjes kip bakken in de olijfolie, na 5 minuten de in reepjes gesneden oesterzwammen erbij voor nog eens 5 minuten. Schep het kip-oesterzwam mengsel in aparte schaal en dek af met schone theedoek of aluminiumfolie. In achtergebleven bakvet de uienringen fruiten, de in halve plakjes gesneden courgette erbij en op smaak brengen met de geperste knoflook en oregano, dit op een hoge warmtebron bakken. Eventueel op smaak brengen met zout en peper en nu het kipmengsel er door scheppen en nog 1 minuut bakken. De penne afgieten en terug in de pan. De crême fraiche en dungesneden tomaat er door. Nog even doorwarmen. Verdeel de penne over 4 diepe borden en schep het kipmengsel erover.
kip-courgette met penne is een recept van Buissink.com