Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olijfolie en bak de reepjes kipfilet goudbruin en bestrooi met zout en peper naar eigen smaak. Haal de kipfilet uit de bakpan en houd deze warm in een schaal. Bak in het zelfde vet de gesnipperde ui en de in halve schijfjes gesneden courgette. Na ongeveer vijf minuten de kip erbij en pers de tenen knoflook erbij. Voeg de room er langzaam bij en kruimel de bouillontablet erbij. Gooi omroeren. Even proeven voor de juiste smaak - eventueel nog een beetje zout en versgemalen peper! Verdeel de pasta over vier borden, daarna de kipfilet - courgette saus. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Je kan ook versgeraspte parmezaanse kaas gebruiken. Eet smakelijk, wijntip: rode Bourgogne wijn, bijv een gekoelde Macon (ongeveer een uur van te voren in de koelkast en ook om te bewaren voor de volgende dag).
penne met reepjes kip en gebakken courgette is een recept van Buissink.com