Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de courgette in stukjes, snipper de uien grof, was de rozijnen en laat de kikkererwten uitlekken(het vocht wordt niet gebruikt). Verhit 2 el olijfolie en fruit e uien glazig met de gemberpoeder op een laag vuur. Voeg 6dl water, saffraandraadjes, de rozijnen de bouillontablet toe, laat dit ±15 minuten pruttelen. Verhit 3 el olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de courgette en de tahoe kort, voeg de doperwten, kikkererwten toe en laat het nog ± 5 minuten warm worden. Maak nu de couscous los met een vork en voeg het door het tahoemengsel op een hoof vuur totdat alles goed gemengd is, nu op smaak brengen met zout en versgemalen zwarte peper. Wanneer de bouillon te dun is, kan de saus wat gebonden worden met de maïzena. Snipper over het couscousmengsel koriander. Giet de saus in een juskom en serveer deze naast de couscous. Heerlijk met Turks brood en een glas Tavel rosé.
couscous met tahoe en rozijnensaus is een recept van Buissink.com