Ontdooi de spinazie en laat het in een zeef goed uitlekken. Snipper de sjalotjes en fruit ze in 2 el boter. Snijd de champignons in plakjes, doe ze bij de sjalotjes en bak alles al omscheppend 5 min. Doe de spinazie erbij, knijp er 1 teen knoflook boven uit en verwarm het tot al het vocht is verdampt. Warm de oven voor op 225°c. Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie en schep het spinazie mengsel er in. Breng de room op smaak met peper, zout en nootmuskaat en schenk het over de spinazie. Wrijf de beschuit fijn en voeg 2 fijn gehakte takjes peterselie en de gerasptekaas toe. Strooi dit over het spinazieroommengsel heen en leg hier en daar wat klontjes boter. Zet de spinazieschotel 30 min in het midden van de oven voor een mooie goudbruine kleur. Knoflookbrood: Snijd de boule in 8 punten. Knijp 3 tenen knoflook uit, meng dit met 1 dl olijfolie en smeer hier het brood mee in. Bak het brood de laatste 15 min. mee onder in de oven.
gebakken spinazie met knoflookbrood is een recept van Buissink.com