risotto alla milanese

4
0 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit 1 el boter en fruit hierin de rundermerg en de uien in ± 3 minuten. Nu de rijst erbij en laat deze rondom enige kleur van het hete vet krijgen tot deze glazig is, schenk beetje bij beetje de bouillon bij de rijst en breng dit aan de kook, doe de saffraan erbij, zodat de rijst een mooie, gele kleur krijgt. Roer de rijst af en toe om en laat de rijst op een laag vuurtje zachtjes doorkoken totdat deze bijna gaar is (15 tot 20 minuten) Vermeng de gare risotto met rest van de boter en de helft van de geraspte parmezaanse kaas. Serveer het gerecht direct van het vuur, dus zo heet mogelijk. Geef de overige parmezaanse kaas erbij.

risotto alla milanese is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto alla milanese
Bijgerecht
Bekijk recept
Risotto
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept