Was de tomaten , snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd eventueel in reepjes. Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes en de rode peper in dunne ringetjes, haal eventueel de pitjes eruit. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en de rode peper voor ± 5 minuten en er een heerlijke geur ontstaat. Pas op dat de knoflook niet gaat branden, dit geeft een bittere smaak! Voeg de spinazie erbij, iedere keer een beetje, totdat alles in de wok is, goed omscheppen. Voeg de kleingesneden tomaat er nog 1 minuut bij, breng het gerecht met kikkoman op smaak en direct serveren, lekker met een gekookt krieltje en een haas- of ribkarbonade.
spinazie met tomaat is een recept van Buissink.com
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)