Klop in een vetvrije kom de slagroom met de tafelsuiker goed stijf, spatel de geklopte slagroom door de yoghurt. Rasp de chocolade grof en schep deze samen met 2/3 van de frambozen door de yoghurtmassa. Bekleed 4 kommetjes van ± 200 ml met plasticfolie, op zo’n manier dat de folie over de rand komt. Verdeel de yoghurtmassa over deze vier kommetjes en plaats ze voor ± 2 uur in de vriezer. Houd de bodem van de kommetjes (uit de vriezer) voor een paar seconden in een schaal met heet water, het folie laat nu makkelijker los. Haal het ‘yoghurtijs’ aan de folie voorzichtig uit de kommetjes en keer deze porties op een ontbijtbordje. Je kan de bordjes eerst met poedersuiker bestrooien alvorens je de kommetjes keert. Garneer met de overgebleven frambozen en een blaadje munt. Als je het niet direct serveert, kan je het kort bewaren in de koelkast.
yoghurt met frambozen uit de vriezer is een recept van Buissink.com
Dit vind je misschien ook lekker
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)