Zeef voor het zandtaartdeeg de bloem in een ruime schaal, verdeel de boter en de rest voor het deeg en kneed een soepel, glad deeg met je handen of in een keukenmachine, laat het deeg op een koele plaats ongeveer 1 uur rusten. Rol het deeg daarna uit en bekleed de vorm, prik in de bodem gaatjes, leg het bakpapier erop en daarna de peulvruchten voor het blindbakken. Nu in de oven voor ± 10 min. oven 220 gr Celsius. Neem uit de oven, verwijder de vulling en bestrijk met een losgeklopte eierdooier de bodem, nog 5 minuten terug in de oven. De druiven goed was, uitlekken en gelijkmatig over de taartbodem verdelen. Meng room, ei, suiker en het vanillemerg, verdeel dit mengsel over de druiven. De taart ± 35 min. in een voorverwarmde oven van 200 gr Celsius bakken. Neem de taart uit de oven en zeef er de poedersuiker overheen. Laat onder de voorverwarmde grill gratineren tot een groot deel van de poedersuiker gekarameliseerd is. Garneer met gesuikerde druiven en warm opdienen is het lekkerst!! Heerlijk fris, succesvol nagerecht voor in het najaar!