1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit 4 el olie in de braadpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 6 min. rondom bruin. Voeg de ui, mosterd en 50 ml water toe en bak 1 min. mee. Doe de deksel op de pan en bak de kip in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne schijfjes. Schep de kip halverwege de oventijd om en voeg dan de appel toe.
2 Kook de spruiten in water in 8 min. beetgaar. Giet af. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de knoflook en kerrie 1 min. Voeg de spruiten en bosui toe en roerbak nog 2 min.
3 Neem de kip uit de oven en verdeel over 4 borden. Serveer met de spruiten. Lekker met notenrijst.
Kip met rode ui, appel en mosterd is een recept van Albert Heijn