1 Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de paksoi in reepjes. Snijd de kipfilet in reepjes.
2 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar en giet af. Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
3 Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kip in 5 min. gaar. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 min. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de rode peper 1 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 4 min.
4 Verwarm de kokosmelk in een steelpan. Stamp de aardappelen en kokosmelk met de pureestamper tot puree. Schep de paksoi erdoor. Serveer met de kip erop en bestrooi met het sesamzaad.