Tonijn ceviche

4
10 - 20 min -
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de tonijn in plakjes van ½ cm dik* en leg ze op vier borden, in een rij dakpansgewijs naast elkaar. Pers de citroen volledig uit en rasp de gember fijn boven het sap. Hak de groene peper fijn. Roer de groene peper, sjalot en koriander door het citroensap en klop de olie met wat gemalen grof zeezout en peper naar smaak. Snijd de tomaatjes in vieren en schep ze door de dressing. Schep de dressing over de plakjes tonijn. *Je kunt het stuk tonijn makkelijker in mooie plakken snijden als je het eerst een uur strak verpakt in plasticfolie in de diepvriezer stevig laat worden. Gebruik voor het snijden een groot glad en scherp mes.

Tonijn ceviche is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Kokos-ceviche van witvis
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ceviche met sint-jakobsschelpen
2uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ceviche
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ceviche gegaarde kabeljauw met zoetzure ui en marjoraan
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept