Tempura

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Kook de bloemkool in 10 min., de sperziebonen in 8 min. en de broccoli in 4 min. beetgaar. Spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Splits de eieren en klop de eidooiers met een garde met 350 ml koud water in een kom luchtig. Spatel de maizena, bloem en 1 tl zout erdoor. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het beslag.
  • 3 Verhit ondertussen de olie in een wok. Controleer met een stukje brood of de olie heet genoeg is. Is dat het geval, dan begint het brood meteen te bruisen. Haal de groenten in kleine porties door het beslag en frituur in de hete olie in 2 min. lichtbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Tempura is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kip op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ananassalade met tamarinde
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura van garnalen en groenten
Snack
Bekijk recept

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kip op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ananassalade met tamarinde
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura van garnalen en groenten
Snack
Bekijk recept