1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met 1 el cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef 250 g cakemeel met de kaneel boven het beslag en spatel het erdoor.
2 Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes en meng door het beslag. Meng de rozijnen met de bloem en spatel door het beslag. Door de rozijnen met een dun laagje bloem te bedekken, zakken ze tijdens het bakken niet naar de bodem.
3 Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Rozijnencake met appel is een recept van Albert Heijn