Quinoasalade met zalm op de huid

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Roer de quinoa los met een vork. Voeg het rasp, sap, wat olie en de Tabasco toe. Laat 10 min. afkoelen.
  • 2 Houd per persoon een takje dille achter voor garnering. Snijd de rest fijn. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Snijd de rucola fijn. Schep de dille, bosui, peterselie en rucola door de quinoa. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk met wat olie. Bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de zalm in 5 min. gaar. Keer halverwege. Verdeel de quinoa over de borden en leg de zalm erop. Verdeel de yoghurt over de zalm en garneer met de achtergehouden dille. Bestrooi met wat (versgemalen) zwarte peper.

Quinoasalade met zalm op de huid is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm pizza
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met friszure citrussalsa
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalmfilet met sesamzaad
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met feta & tuinbonen
Bekijk recept