1 Verwarm de appelsap met de poedersuiker in een steelpan. Voeg de frambozen toe en verwarm 3-5 min. tot ze ontdooid zijn. Pureer 10 sec. met de staafmixer en voeg eventueel nog extra poedersuiker toe om het iets zoeter te maken.
2 Doe de fruitpuree (coulis) in een bakje en zet tot gebruik in de koelkast. Snijd de cake in plakken.
3 Rooster de plakken cake in het broodrooster en verkruimel in een diep bord. Splits het ei. Doe het eiwit in een ander diep bord en klop los met een vork. De eidooier gebruik je niet. Doe de bloem ook in een ander diep bord.
4 Rol de bollen ijs eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door het cakekruim. Herhaal dit en zorg dat het ijs rondom bedekt is met cakekruim. Leg de bollen ijs in een bakje en zet ze minimaal 2 uur terug in de vriezer.
5 Verhit de olie in een steelpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
6 Schep in het midden van 4 borden 2 el frambozencoulis. Frituur de ijsbollen in 1 min. goudbruin. Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier.
7 Leg op elk bord een gefrituurde ijsbol. Serveer direct.
Gefrituurd ijs met frambozencoulis is een recept van Albert Heijn