1 Doe het water in een soeppan en voeg de schenkel, het soepvlees en de bouillontabletten toe. Breng tegen de kook aan en laat de soep 2 uur op het kleinste pitje trekken. Schep regelmatig het schuim dat komt bovendrijven van de soep af met een schuimspaan.
2 Maak een schone theedoek nat, wring goed uit en leg in een vergiet. Hang het vergiet in een pan en schenk de soep erdoor. Haal het gare vlees van de schenkel, snijd in kleine stukjes en voeg toe aan de gefilterde soep. Spoel de rest van het gare vlees af en voeg ook toe aan de soep.
3 Breng het gehakt op smaak met de nootmuskaat en peper en zout. Draai er kleine balletjes van. Voeg de balletjes toe aan de soep. Voeg de soepgroente toe en houdt de soep nog 10 min. tegen de kook aan.
4 Snijd de bosui in ringetjes. Voeg de bosui vlak voor serveren toe aan de soep.