Ananas-gemberjam

2
45 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de ananas in kwarten, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de gember in stukken en maal fijn in de keukenmachine. Doe de ananas en gember samen met de suiker in een kom. Laat afgedekt 1 nacht staan.
  • 2 Schep de ananas en aanhangend vocht in een pan met dikke bodem. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Voeg de rasp en het sap toe. Breng op laag vuur aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Kook 20-25 min. of tot de jam 105 °C is, controleer dit met een keukenthermometer. Laat 10 min. afkoelen.
  • 3 Schenk de jam in de potten en vul ze tot de rand. Sluit af zolang de jam nog warm is en laat de potten omgekeerd afkoelen. Plak er een etiket op. Op een koele, donkere plek is de jam 1 jaar houdbaar.

Ananas-gemberjam is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mango-gemberjam
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hotdogs met uien-bietencompote en zure room
25 min
Bekijk recept
Gemberkoek
2 uur-
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept