Hangop en fruit

4
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bekleed een zeef met een vochtige, schone theedoek en hang in een diepe kom. Schenk de yoghurt erin, dek af en zet 8 uur in de koelkast, zodat het vocht uit de yoghurt kan lekken.
  • 2 Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop de slagroom stijf met 2/3 van de suiker. Schep de hangop uit de theedoek in een kom en roer los. Spatel het vanillemerg en de slagroom erdoor.
  • 3 Doe de bramen met siroop, bessen en de rest van de suiker in een steelpan. Breng aan de kook. Roer de maizena met het water tot een glad mengsel. Voeg toe aan de bramen en bessen en laat op hoog vuur al roerend binden. Neem van het vuur.
  • 4 Verdeel de hangop over de schaaltjes en schenk de warme saus erbij.

Hangop en fruit is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bietensalade met haring
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hangop met sesamkaramel en peer
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Hangop, muesli en appelchips
15 min
Bekijk recept
Stoofpeertjes met hangop
1uur- Nagerecht
Bekijk recept