Paella

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 el bouillon toe en laat staan tot gebruik. Dit zorgt ervoor dat de kleur en smaak optimaal vrijkomen. Gooi het vel weg.
  • 2 Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de tomaten. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot u alleen het vel over heeft.
  • 3 Verhit de paellapan of hapjespan en voeg de olie toe. Bak de ui en chorizo 5 min. op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Doe de knoflook erbij en bak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomaat toe en bak 3 min.
  • 4 Schenk de rest van de bouillon en de saffraan bij de rijst. Breng aan de kook, roer 1 keer door en zet het vuur laag. Controleer na 20 min. of de rijst gaar is. Laat indien nodig nog een paar min. koken. Afgieten is niet nodig.

Paella is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept