Tsjechische varkenslapjes

4
30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe het bakmeel, ei en zout in een kom. Voeg beetje bij beetje, al kloppend met een mixer met deeghaken de melk toe. Kneed tot een soepel maar niet plakkerig deeg. Vorm met bebloemde handen 8 balletjes van het deeg. Kook de knoedels 10 min. in ruim water met zout gaar.
  • 2 Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak 2 min. Keer halverwege. Neem uit de pan. Bak de ui 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het karwijzaad en de zuurkool met vocht toe. Leg het vlees op de zuurkool. Stoof met de deksel op de pan 8 min. Verdeel de zuurkool met het vlees over 4 borden. Serveer met de knoedels.

Tsjechische varkenslapjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoofde varkenslapjes met olijven, sperziebonen en tomaat
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenslapjes met zuurkool en witte bonen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde varkensrolletjes
50 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tsjechische Kussentjes
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Tsjechische Goulash Oftewel Bierzuurkool
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Tsjechische Goulash
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Tsjechische appeltaart
0 min
Bekijk recept