1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de knoflook, 1 el peterselie en peper en zout door 50 g boter. Snijd de kipfilets als een envelopje open. Vul ze met de kruidenboter. Vouw goed dicht en zet vast met cocktailprikkers.
2 Doe het ei en paneermeel elk in een diep bord. Bestrooi de kip met peper en zout en haal achtereenvolgens door het ei en paneermeel. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kip in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Snijd in plakken.
3 Verhit ondertussen 25 g boter in een hapjespan. Bak de paprika 10 min. Giet de rijst af. Voeg de rijst en de rest van de peterselie toe aan de paprika en bak 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en serveer met de kip kiev.
Oekraïense kip kiev is een recept van Albert Heijn