1 Schil de aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook in 25 min. gaar in water met zout. Giet af. Laat afgedekt 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper. Laat 10 min. afkoelen.
2 Meng de bloem, het zout, de Parmezaanse kaas, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelen. Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het aardappelmengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol uit tot rolletjes van 1 1/2 cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.
3 Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. knapperig. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee. Meng de bevroren tuinboontjes erdoor en bak in 5-6 min. beetgaar. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout.
4 Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in 4 porties ca. 2 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm. Meng de gnocchi met de saus, verdeel de rucola erover en schaaf de Pecorino Romano erover.
Gnocchi met tuinbonen en spekjes is een recept van Albert Heijn