Pasta met courgette en mozzarella

4
30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de courgette met de rasp, het sap en helft van de olie in een kom, schep om en laat 10 min. marineren. Kook ondertussen pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Houd een paar blaadjes munt achter voor garnering en snijd de rest in reepjes.
  • 2 Verhit rest van olie in een koekenpan en bak de ham 3 min. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keuken­papier. Snijd de rucola grof en meng met de munt. Voeg de courgette met de marinade toe aan het achtergebleven bakvet en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  • 3 Giet de pasta af en voeg samen met de rucola toe aan het courgettemengsel. Schep om en verdeel over borden. Snijd de mozzarella in stukjes. Verdeel de mozzarella en de ham over de borden, garneer met de achtergehouden munt en serveer.

Pasta met courgette en mozzarella is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept