1 Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de courgette met de rasp, het sap en helft van de olie in een kom, schep om en laat 10 min. marineren. Kook ondertussen pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Houd een paar blaadjes munt achter voor garnering en snijd de rest in reepjes.
2 Verhit rest van olie in een koekenpan en bak de ham 3 min. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de rucola grof en meng met de munt. Voeg de courgette met de marinade toe aan het achtergebleven bakvet en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
3 Giet de pasta af en voeg samen met de rucola toe aan het courgettemengsel. Schep om en verdeel over borden. Snijd de mozzarella in stukjes. Verdeel de mozzarella en de ham over de borden, garneer met de achtergehouden munt en serveer.
Pasta met courgette en mozzarella is een recept van Albert Heijn