1 Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers uit. Verdeel de lange vingers over de bodem van de schaal. Giet de helft van het sap erover. Houd de andere helft apart.
2 Snijd de aardbeien in plakjes en doe samen met de helft van de suiker in een kom. Laat 5 min. staan. Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker stijf. Roer de mascarpone los met een vork en schep door de slagroom. Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers.
3 Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Schep de sinaasappel- en citroenrasp door het roommengsel. Roer de rest van het sinaasappelsap en een scheutje citroensap erdoor.
4 Schep het roommengsel in de schaal. Verdeel de resterende aardbeien en de geschaafde chocolade erover. Dek de schaal af en zet 2 uur in de koelkast.
Zomerse sinaasappel-aardbeitiramisu is een recept van Albert Heijn