1 Verwarm de oven voor op 180 °. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Kook ondertussen de bloemkool 10 min. in water met zout. Giet de aardappelen af en stamp het fijn met de aardappelstamper. Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui. Verhit vervolgens olie in een koekenpan en bak de ui en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en houd apart.
2 Meng het gehakt met kerriepoeder, peper en zout in een kom. Draai er met natte handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Verhit weer olie in de koekenpan en bak de balletjes in 10 min. op middelhoog vuur rondom bruin en gaar.
3 Bereid de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ingevette ovenschaal en leg de gehaktballetjes, paprika en ui erop. Bedek met de bloemkool en schenk de kaassaus erover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in het midden van de oven. Zet vervolgens nog 5 min. onder de grill.
Bloemkool uit de oven is een recept van Albert Heijn