1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui. Pers de knoflook uit. Verhit ⅕ van de olie in een pan en fruit de ui met de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 min. zacht koken met de deksel op de pan. Breng na 10 min. op smaak met de suiker, peper en zout.
2 Meng ondertussen de rest van de olie en knoflook. Snijd de aubergines in dunne plakken. Verdeel de aubergine over een met bakpapier beklede bakplaat. De plakken mogen elkaar overlappen, maar niet te veel. Doe het eventueel in 2 delen. Besprenkel met de knoflookolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de aubergine boven in de oven in ca. 15 min. gaar.
3 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en verdeel over de borden. Verdeel de tomatensaus en aubergines over de pasta. Verkruimel de ricotta erover en bestrooi met het basilicum.
Pasta alla norma met ricotta is een recept van Albert Heijn