Quinoa-venkel-appelsalade

4
25 min
Bijgerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en doe in een ruime schaal. Laat 10 min. afkoelen.
  • 2 Halveer ondertussen de venkelknollen en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Breng een pan water aan de kook en kook de venkel 2 min. Giet af in een zeef, spoel koud onder de kraan en laat uitlekken.
  • 3 Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het sap met de appel. Voeg met de venkel en de cranberries toe aan de quinoa. Meng de rasp met de olie door de zure room en schep door de quinoasalade. Breng op smaak met peper en zout.

Quinoa-venkel-appelsalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Andalusische aardappelsalade
Bijgerecht
Bekijk recept
Kiwi-appelsalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Toastje paling met appelsalade
15 min Snack
Bekijk recept
Vegetarische saté met selderij-appelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Quinoasalade
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept